Vilka mål klappar ditt hjärta lite extra för och vad kan du göra för att bidra? Gör testet nu och #BliMålmedveten!

Vad kan du göra för att bidra till Globala målen? Gör testet nu och #BliMålmedveten!

Global Goals Week

2016-09-19 | Event, Nedräkning
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page
Global Goals Week

Den 25 september 2016 har det gått ett år sedan 193 av världens länder antog de Globala målen på FN:s högkvarter i New York. Med anledning av ettårsjubileet anordnas Global Goals Week mellan den 18 och 24 september – en vecka som riktar ljuset mot det globala arbete som görs för hållbar utveckling, och de utmaningar som kvarstår under de kommande 14 åren.

För snart ett år sedan antog världens ledare en agenda för att avskaffa fattigdom, bekämpa klimatförändringarna och minska ojämlikheter och orättvisor fram till år 2030. Med de 17 Globala målen och 169 delmålen är det den mest ambitiösa och universella agenda för hållbar utveckling som någonsin antagits. Processen inför antagandet av Globala målen är den mest transparenta i FN:s historia och genomfördes tillsammans med representanter från regeringar, privata sektorn, forskare och aktörer från civilsamhället. Agendans ledord är att alla ska med – och alla behövs för att målen ska bli verklighet!

Global Goals Week är en vecka då FN fokuserar på hur du kan bidra till de Globala målen och vilka insatser som behövs under de kommande 14 åren, fram till år 2030. I september varje år samlas ledare från 193 av världens länder för öppnandet av FN:s Generalförsamling, det centrala huvudorganet där beslut om FN:s arbete fattas. Global Goals Week, som pågår mellan den 18 och 24 september, är därför ett viktigt tillfälle för att lyfta frågor kring de Globala målen och se till att världens ledare håller sina löften.

Under den här veckan uppmanar vi därför dig att sprida kunskap om de Globala målen och göra din röst hörd!

Här är några exempel på hur du kan delta:

global-goals-week-2016