Heldag på Stockholms Universitet för att fira FN 70 år

Heldag på Stockholms Universitet för att fira FN 70 år

Stronger UN – Better world – tackling today’s and tomorrow’s challenges. Under den titeln uppmärksammades FN-dagen med en heldag på Stockholms Universitet. Hela FN-familjen fanns på plats för att informera, debattera, kritisera och fira att FN fyller 70 år!
Under dagen kunde besökarna ta del av en rad seminarier, som spände över flera viktiga frågor, från huruvida de mänskliga rättigheterna fortfarande har någon tyngd, till mäns roll i arbetet för jämställdhet, och vilken roll toppmötet i Paris kommer att få för klimatarbetet. Särskilt glädjande var det att välkomna kabinettsekreterare Annika Söder, som pratade om vikten av kvinnligt deltagande i fredsförhandlingar. Hon diskuterade även vilka steg som måste tas för att implementera FN:s resolution 1325, som handlar om att skydda och stärka kvinnor i konfliktsituationer.

I korridoren utanför seminariesalen fanns UNDP Unesco-rådet, UNCHR, UN Women, Unicef, FN-förbundet och på plats för att dela ut material till studenter, och informera om våra verksamheter. Det blev många intressanta diskussioner och samtal som vi tar med oss i arbetet för ett starkare och bättre FN.

×
Blir världen bättre

Blir världen bättre?

Nu lanseras en digital kunskapsplattform som gör det enklare att förstå utvecklingen i världen.

Vi använder cookies för att förbättra vår webbplats och din upplevelse. Du kan läsa mer i vår policy gällande cookies.