FN på Future of Democracy Summit i Göteborg

FN på Future of Democracy Summit i Göteborg

Hur accelerar vi en grön och digital omställning samtidigt som vi slår vakt om demokratiska värderingar? Detta och mycket mer kommer att diskuteras under Future of Democracy Summit i Göteborg nästa vecka 29–30 maj.


Vi närmar oss nu halvtidsmärket för att genomföra de 17 Globala mål för hållbar utveckling som världen enades om för sju år sedan. Och en sak är klar: Vi är inte på rätt kurs. Ulrika Modéer, assisterande generalsekreterare och chef på FN:s utvecklingsprogram (UNDP) ger oss en reality check, men även hopp inför att nå Globala målen till 2030.

Ett av våra viktigaste val idag är att våga fatta beslut och satsa på investeringar i riktning mot en cirkulär och fossilfri framtid. Vi har fortfarande långt kvar, men klimatåtgärderna runt om i världen är idag mer ambitiösa än någonsin och tillsammans med fantastiska digitala lösningar – som att använda AI för att ge bättre väderprognoser till jordbruket och effektivisera tillgången till förnybar energi.

Samtidigt måste vi se till den digitala utvecklingen inte leder till ökade klyftor och exkludering utan i stället bidrar till att stärka demokratier, mänskliga rättigheter och skydda vår planet.

Kommer energin att räcka till alla behov? Vilka intressen är överordnade? Hur säkrar vi tillit och transparens? Kommer teknologin att stjälpa eller hjälpa? Hur påverkas beslutsprocesserna och demokratin? Och hur kan vi säkra att ingen lämnas utanför i den gröna och digitala omställningen?

Den 29–30 maj 2023 samlas ledare och beslutsfattare från alla samhällssektorer till rundabordssamtal om vårens viktigaste frågor, från lunch till lunch på Lindholmen i Göteborg.

Läs mer på www.futureofdemocracy.se

KÄLLA: www.futureofdemocracy.se

×

Vi tar gärna emot dina synpunkter och tips på hur vi kan göra sidan ännu bättre!

Vi använder cookies för att förbättra vår webbplats och din upplevelse. Du kan läsa mer i vår policy gällande cookies.