Intervju med we_change

 

We_change vann UNDP:s pris för bästa partnerskap under vårgalan. We_change, som är en del av Fryshuset, för samman unga med samhällsaktörer och beslutsfattare för att hitta lösningar för att uppnå Globala målen och skapa en mer hållbar värld. Vi fick möjligheten att prata med Jenni Nylander, verksamhetsansvarig för we_change, för att höra om deras arbete och titta på vad som hänt efter galan.

 

Grattis till priset för bästa partnerskap! Hur kändes det att vinna?

Vi hade precis avslutat de sista we_change-dagarna när det var dags för UNDP:s vårgala, så det kändes som en enorm grand final på we_change-turnén. Att ha alla ungas åsikter, tankar och funderingar om Globala målen i bagaget och sedan vara del av ett sammanhang där viktiga beslutsfattare, influencers och organisationer fanns representerade kändes klockrent. Vi kände kraften i alla aktörer som fanns på plats och inspirerades av alla kreativa sätt kan mobilisera samhället i en hållbar riktning med hjälp av Globala målen.

Vad har hänt efter ni vann priset? 

Priset gav inspiration inom Fryshuset att jobba mer med Globala målen och att stärka visualiseringen mot målgruppen unga. Det har tillkännagett oss och gett oss massor av samarbeten, kontakter och skolor och kommuner har ökat sitt intresse. För oss som jobbar inom teamet har det också varit ett bevis på att vi gör någonting bra för samhället. Priset gav oss energi att arbeta vidare!

Vad skulle du ge för tips för folk som vill engagera sig?

För det första handlar det mycket om att våga ta steget fullt ut och lägga 100 % av sin passion i det man tror på. Det är också viktigt att göra en analys kring var man skulle göra som mest nytta. Sedan hade jag byggt något runt det och försökt identifiera vilka som kan bli mina samarbetspartners. Man når mycket längre tillsammans! Det sista är att faktiskt börja utföra något också. Att börja testa och tillåta sig själv att ha fel och misslyckas, men att inte ge upp. Ett annat tips är att vara lyhörd till vilken feedback man får, så att man inte ror i ett håll där det inte finns gehör.

Vad händer för er nu?

Vi ser behovet av att inkludera unga i genomförandet av Globala målen. Vi tror mycket på vår idé om att skapa mötesplatser där unga står i centrum för dialogen, men där partners från olika sektorer av samhället tillsammans med unga kan formulera vägen framåt. Vi har en stor efterfrågan och behöver hitta ett sätt att accelerera för att alla ungdomar ska få kunskap om Globala målen och få möjligheten att diskutera dessa frågor med beslutsfattare. Vi tittar just nu på hur vi kan utveckla partnerskapet och öka skalbarheten i det vi gör så att vi kan nå ännu fler.

 

Vi använder cookies för att förbättra vår webbplats och din upplevelse. Du kan läsa mer i vår policy gällande cookies.