Praktik på UNDP!

UNDP (i Stockholm) söker praktikant

FN:s Utvecklingsprogram (UNDP) söker en praktikant för vårterminen 2018 till kontoret i Stockholm – en unik chans för dig som har ett intresse för utvecklingsfrågor, de Globala målen och vill få en inblick i vad det innebär att arbeta inom FN!

Vilka är vi?
UNDP (United Nations Development Programme) arbetar i mer än 170 länder för att utrota fattigdom, minska ojämlikheter och främja hållbar utveckling. UNDP har ett samordnande ansvar inom FN och koordinerar FN:s utvecklingsarbete på landnivå för att skapa lokala och regionala förutsättningar för hållbar utveckling. Läs mer om UNDP:s arbete här.

UNDP:s nordiska huvudkontor ligger i UN City i Köpenhamn, med satellitkontor i Stockholm, Oslo och Helsingfors. Tillsammans arbetar vi för att sprida kunskap om UNDP:s arbete i de nordiska länderna. Kontoret i Stockholm har fem anställda, och vi söker en praktikant till vårt team under vårterminen 2018.

I september 2015 antog FN:s medlemsländer Agenda 2030, som med sina 17 mål och 169 delmål är den mest ambitiösa agendan för hållbar utveckling som någonsin antagits, och kommer att vägleda utvecklingsarbetet i världen fram till år 2030. Som FN:s utvecklingsprogram har UNDP en unik roll i genomförandet av de Globala målen. UNDP Sverige genomför just nu ett omfattande kommunikationsprojekt som syftar till att öka intresset för de Globala målen i Sverige – och som praktikant kommer du att få chansen att bidra till det projektet och lära dig om UNDP:s och FN:s arbete!


Vem söker vi?

Vi söker en praktikant som kan delta i vårt dagliga arbete. Du har ett starkt intresse och engagemang för globala utvecklingsfrågor och FN:s arbete, samt kunskap och förståelse för internationella organisationers arbete och svensk utrikespolitik. Du har också god erfarenhet av kommunikationsarbete, och är bekväm med att ta fram material för sociala medier och webb.

Eftersom vi är ett litet kontor med ett brett arbetsområde ser vi gärna att du är strukturerad och självständig, och beredd att hugga i när det behövs. Du kommer att arbeta nära kontorets Kommunikatör och delta i arbetet med både riktade insatser, såsom seminarier och events, och i löpande arbetsuppgifter kopplade till kontorets kommunikation och administration.

Som person ser vi gärna att du trivs att arbeta i team. Du är social, initiativrik, analytisk och tar gärna ansvar. Du uttrycker dig väl i tal och skrift, både på svenska och på engelska.
Arbetsuppgifter:

  • Vara behjälplig i kontorets kommunikationsarbete; ta fram, publicera och sprida
  • Uppdatera och ta fram material till hemsidan globalamålen.se och undp.se.
  • Uppdatera och utveckla kontorets kanaler för sociala medier, såsom Twitter och Facebook.
  • Vara behjälplig i planeringen och genomförandet av publika evenemang såsom konferenser, seminarier och lanseringar.
  • Omvärldsbevakning och analys inom området för global utveckling, bistånd och svensk utrikespolitik, och de Globala målen i synnerhet.
  • Skriva och översätta artiklar (på svenska och engelska).
  • Göra research och hjälpa till att förbereda underlag inför seminarier, möten och besök.
  • Sammanställa rapporter för kontorets löpande verksamhet.
  • Bistå i det dagliga arbetet och kontorets administration.

Villkor
Praktikplatsen kan sökas av dig som läser till en kandidat- eller masterexamen inom relevant område (statsvetenskap, internationella relationer, kommunikation, journalistik eller liknande).

Du uttrycker dig väl i tal och skrift, både på svenska och på engelska.

Praktikperioden är på heltid och varar i högst sex månader. Vi är flexibla när det gäller exakt start- och slutdatum för praktiken, men vi ser gärna att du påbörjar praktiken under januari 2018.

Praktiken sker på UNDP:s kontor i Stockholm, men kan även komma att innefatta en del resor.

Praktiken är oavlönad.


Ansökan

Ansökan ska vara inne senast den 15 oktober 2017. Du ansöker genom att skicka in CV & Personligt brev till fragor@undp.org

 

UNDP eftersträvar mångfald i alla dess dimensioner och välkomnar alla sökande.

 

×

Blir världen bättre?

Nu lanseras en lärarhandledning som gör det lättare att undervisa om global utveckling.

Vi använder cookies för att förbättra vår webbplats och din upplevelse. Du kan läsa mer i vår policy gällande cookies.