Sökes: Unga talanger för global utveckling

Sökes: Unga talanger för global utveckling

Nu lanserar tidningen OmVärlden en ny lista: Årets OmVärlden-talang. Syftet är att uppmärksamma unga personer som bidragit till Sveriges arbete för global utveckling.

Många unga i Sverige engagerar sig i utvecklingsfrågor och gör en enastående insatts för att skapa en mer inkluderande, rättvis och klimatsmart värld. Tidningen Omvärlden vill nu uppmärksamma de unga talanger som är med och påverkar eller själva bidrar till Sveriges arbete för global utveckling.

Den som nomineras får inte vara över 32 år och personen ska ha varit aktiv i sitt engagemang under det senaste året. Personen kan ha varit engagerad på lokal, nationell eller internationell nivå.

Vem tycker du förtjänar en plats på listan? Någon du följer och ser som förebild inom utvecklingsfrågor? Kanske någon du känner? Eller dig själv? Då ska du nominera personen till Årets OmVärlden-talang!

Sista dag för nominering är 31 mars 2021. Nominera här!

Juryn består av:

Sofia Arkelsten, fd riksdagsledamot och biståndspolitisk talesperson för Moderaterna, idag Senior Director på kommunikationsbyrån Hallvarsson & Halvarsson.

Georg Andrén, fd generalsekretarer på biståndsorganisationen Diakonia, ambassadör och chef för Sidas Afrikaavdelning, idag landshövding och chef för länsstyrelsen i Värmland.

Hala Mohammed, fd ordförande för Röda Korsets ungdomsförbund och vice ordförande i Svenska Röda Korset, idag Child Safeguarding Director på Rädda barnen.

Caroline Åberg, Sverigerepresentant för FN:s utvecklingsprogram UNDP, med tidigare utlandsstationering för FN, Världsbanken och IMF i Myanmar, Indonesien, USA och Argentina.

Erik Halkjaer, chefredaktör för Omvärlden och ordförande för Reportrar utan gränser i Sverige.

×
Blir världen bättre

Blir världen bättre?

Nu lanseras en digital kunskapsplattform som gör det enklare att förstå utvecklingen i världen.

Vi använder cookies för att förbättra vår webbplats och din upplevelse. Du kan läsa mer i vår policy gällande cookies.