Studerar eller undervisar du hemifrån?

Studerar eller undervisar du hemifrån?

Den pågående pandemin påverkar just nu undervisningen i många skolor. För att underlätta för elever och lärare som stannar hemma delar vi här 5 tips för distansundervisning av Globala målen:

1. Gör skolövningar om Globala målen digitalt

Vårat skolmaterial är nu filtrerat efter vilka övningar som passar digital undervisning. Använd erat bästa digitala verktyg för att samla klassen online och testa!

2. Ta del av information om Globala målen via film

Nu finns en animerad mini-serie om vad du som individ kan göra för att bidra till Globala målen på svenska, med undertexter på finska, arabiska och engelska. För yngre barn finns ytterligare en videoserie, Världens plan: 17 filmer, ett för varje mål, om vad målen innebär och varför de finns. Filmerna har skapats av The New Division med bidrag av Sida.

3. Lär dig mer om klimatåtgärder – spela Mission 1.5

Höj rösten för klimatet. Via det nya spelet Mission 1.5 kan du hjälpa FN att stoppa klimatförändringarna genom att skicka ett meddelande till din regering om vilka klimatåtgärder du helst vill se i ditt land.

4. Blir världen bättre? Läs om utvecklingen i världen och diskutera tillsammans

Boken Blir världen bättre? finns tillgänglig för alla att ta del av i PDF på vår hemsida. Med hjälp av aktuell statistik beskriver vi hur hur världen utvecklats de senaste årtiondena och hur Globala målen visar vägen mot en hållbar framtid för både människor och vår planet fram till år 2030. För lärare finns skolmaterial framtaget som passar till läsning av boken.

5. Bli målmedveten 

Vad kan du göra för att bidra till Globala målen? I verktyget Bli Målmedveten lär du dig mer om Globala målen genom att svara på frågor om ditt liv, dina vanor och dina värderingar. Du får sedan en personlig att-göra-lista med konkreta tips på vad just du kan göra för att bidra. 

Har du fler tips och idéer på hur undervisning och lärande om Globala målen kan ske på distans? Skriv till oss på fragor@undp.org eller kontakta oss via vår Facebook-sida.

×
Blir världen bättre

Blir världen bättre?

Nu lanseras en digital kunskapsplattform som gör det enklare att förstå utvecklingen i världen.

Vi använder cookies för att förbättra vår webbplats och din upplevelse. Du kan läsa mer i vår policy gällande cookies.