UNDP Sverige flyttar in i Norrsken House

Den privata sektorns roll i att främja hållbar utveckling blir mer och mer central. Det beror delvis på den mängd resurser som är knutna till privata företag, men också på att så mycket av kunskapen och innovationskraften som behövs finns inom näringslivet. Därför flyttar UNDP Sverige in i Norrsken House.

UNDP samarbetar med företag på många olika sätt, och i Sverige arbetar vi bland annat med att stötta företag som vill ställa om sin verksamhet i linje med Agenda 2030 och de Globala målen. Nu tar vi den här typen av samarbeten till en ny nivå genom att flytta vårt kontor i Sverige till Norrsken House – Europas största hub för ”tech for social good.”

Bakom projektet Norrsken House står en fond med samma namn, Norrsken Foundation. Norrskens grundare, Niklas Adalberth förklarar det nya initiativet såhär: “Med Norrsken House tar vi nu nästa stora steg mot att bli den drivkraft för socialt entreprenörskap med fokus på teknik, som vi tycker världen förtjänar. Vad de här bolagen och personerna håller på med är livsviktigt. Det här är inte personer som bara ger sina pengar till välgörenhet – de ger sin själ. Vi fokuserar primärt på de som genom ny teknik och digitalisering löser gamla, men tyvärr fortfarande aktuella samhällsproblem.”

norrsken-01På Norrsken House finns plats för 300 personer. De flesta arbetar med samhällsförändrande tekniska lösningar. Foto: Guise

Att arbeta med innovativa lösningar på djupgående samhällsproblem är ett av UNDP’s huvudmandat. Därför är det glädjande att kunna vara en del av det här projektet, menar Caroline Åberg, UNDP:s Sverigerepresentant.

”Att flytta till Norrsken House är helt i linje med vårt globala uppdrag, men också med den riktning vi är på väg. Ta bara vårt arbete med tuberkulos i Syrien. Där har WhatsApp möjliggjort för sjukvårdspersonal och patienter att komma i kontakt med varandra under mycket svåra omständigheter, vilket har räddat tusentals liv. Den här typen av lösningar är framtiden,” fortsätter Caroline Åberg. Genom att flytta till Norrsken House går UNDP i Sverige från ord till handling, menar hon vidare: ”Det pratas mycket om vikten av att vi samarbetar med den privata sektorn, och det här är ett område vi kommer expandera. Att vara en del av en så dynamisk plattform för samhällsutveckling som Norrsken House känns därför otroligt spännande.”

Norrsken House är beläget i Spårvagnshallarna i centrala Stockholm. Lokalen har plats för 300 personer; de flesta arbetar med samhällsförändrande tekniska lösningar. Läs mer här, eller följ hashtaggen #NorrskenHouse

Vi använder cookies för att förbättra vår webbplats och din upplevelse. Du kan läsa mer i vår policy gällande cookies.