UNDP:s chef välkomnar de nya målen

Med anledning av att de Globala Målen antogs formellt i Generalförsamlingen i New York i fredags den 25 september, meddelade UNDP:s chef Helen Clark att hon välkomnar det viktiga beslutet och att målen är för oss alla!

Dag Hammarskjöld-föreläsning UNDP:s chef Helen Clark, tidigare premiärminister i Nya Zeeland Foto. Mikael Wallerstedt

UNDP:s chef Helen Clark
Foto. Mikael Wallerstedt

“Jag välkomnar det betydelsefulla beslutet av medlemsstaterna att anta de Globala Målen för hållbar utveckling, som kommer att vägleda utvecklingsarbetet de närmaste femton åren. Målen ger oss en möjlighet att möta de ambitioner för en mer fredlig, välmående och hållbar framtid, som uttryckts av världens medborgare.

Hållbar utveckling på 2000-talet är inte något som händer någon annan, någon annanstans. Vi har alla ett intresse i det – och varje land har arbete att göra för att gå vidare mot en hållbar framtid.

Den goda nyheten är att vår värld har mer välstånd, mer kunskap och bättre teknik till sitt förfogande nu än någonsin tidigare. De utmaningar vi står inför är mestadels skapade av människor själva. Vi kan ta itu med dem, men inte om vi fortsätter som vanligt och förväntar oss nya resultat.

Vår är den sista generationen som kan vända de värsta effekterna av klimatförändringarna och den första generationen med den rikedom och kunskap för att kunna utrota fattigdomen. För detta krävs orädd ledarskap från oss alla.

Om världssamfundet kollektivt är beredd att anta utmaningen att uppnå målen, så finns det en chans att uppnå en hållbar utveckling – och med det, bättre förutsättningar för människor och vår planet “.

Vi använder cookies för att förbättra vår webbplats och din upplevelse. Du kan läsa mer i vår policy gällande cookies.