Vad är möjligt när världen går samman för förändring?

Vad är möjligt när världen går samman för förändring?

Vi befinner oss i en avgörande tid. I ljuset av pandemin blev det synligt hur skör vår värld är, men även hur starka vi människor kan vara. Vi står nu inför en historisk möjlighet att se på världens brister och hitta gemensamma lösningar för vår tids största utmaningar – och vi har bevisat att snabba omställningar är möjliga.

Världens länder och medborgare har visat att vi kan hitta snabba lösningar på brådskande problem, och att vi med beslutsamhet kan se resultat. Våra livsstilsförändringar under pandemin har redan fått effekter för djur, människor och klimatet:

  • I Punjab i Indien kan man se Himalaya bortom avgasröken igen
  • Längs Italiens kust kom delfinerna kommit tillbaka
  • I Kruger nationalpark i Sydafrika har lejonen återvänt

Alla utmaningar kommer med möjligheter – och världen har fått upp ångan för förändring. Nu har vi chansen att hålla den universella förändringsviljan uppe och låta den spilla över på fler områden. Fattigdom, mänskliga rättigheter, jämställdhet och klimatförändringarna är globala utmaningar som vi varit medvetna om länge, men som nu kräver vår lösningsvilja på samma sätt som pandemin.

I den här filmen från FN berättas historien om världen som den är, som den en gång var och såsom den kan vara. Det är dags att hitta nya vägar framåt och forma framtiden i en hållbar riktning – för både människan och planeten.

Är du intresserad av att veta mer om något särskilt område? Se olika kapitel och teman nedan: 

Kapitel 1: 5:09​ – Klimetet och vår planet

Kapitel 2: 11:15​ Fattigdom och ojämlikhet

Kapitel 3 : 19:25​ Rättvisa och mänskliga rättigheter

Kapitel 4: 23:30​ – Jämställdhet

×

Vi tar gärna emot dina synpunkter och tips på hur vi kan göra sidan ännu bättre!

Vi använder cookies för att förbättra vår webbplats och din upplevelse. Du kan läsa mer i vår policy gällande cookies.