Blir världen bättre?

Boken Blir världen bättre? innehåller fakta om globala frågor, hållbar utveckling och Globala målen för skolan.

Ny version av boken släpps i december!

📖 FÖRBESTÄLL HÄR REDAN IDAG

I mars 2022 lanserades en interaktiv version av boken i form av den digitala kunskapsplattformen Blir världen bättre?, för att ytterligare stimulera lärande om global utveckling och i oktober 2022 kompletterades plattformen med dedikerade övningar i en lärarhandledning för att underlätta användningen av plattformen i klassrummet.

Den uppdaterade boken ska fungera som ett komplement till den digitala plattformen och lärarhandledningen genom att ge djupgående analys och berättelser om global utveckling i sin bredare bemärkelse.

Upplagan kommer att produceras både i digital form som en nedladdningsbar och interaktiv PDF, samt i traditionell bokform för fri distribution till skolor över hela Sverige genom utbudet.se och gratisiskolan.se.

Tills dess att den nya versionen är ute kan ni läsa upplagan skriven av Staffan Landin och Mikael Botnen Diamant i samarbete med FN:s utvecklingsprogram (UNDP) här nedan.

Lärare kan också med fördel ta del av det skolmaterial som tagits fram till boken och för att arbeta med hållbar utveckling i skolan.

×

Vi tar gärna emot dina synpunkter och tips på hur vi kan göra sidan ännu bättre!

Vi använder cookies för att förbättra vår webbplats och din upplevelse. Du kan läsa mer i vår policy gällande cookies.