Blir Världen Bättre?

Boken Blir Världen Bättre? innehåller fakta om globala frågor, hållbar utveckling och Globala målen för skolan.

Åttonde upplagan av “Blir Världen Bättre?” är här!

FN:s utvecklingsprogram (UNDP) i Sverige har lanserat den åttonde upplagan av den populära boken om global utveckling: Blir Världen Bättre? Låt fakta forma din världsbild.

Boken, som lanseras för första gången år 2005, är utformad för att ge en djupare förståelse för utvecklingen i världen. I denna upplaga belyser vi de enastående framsteg som gjorts under de senaste årtiondena, samtidigt som vi lyfter fram de utmaningar som vår planet och mänskligheten står inför, så som långvariga konflikter, klimatförändringar och ökade ojämlikheter.

Blir Världen Bättre? är en uppskattad resurs bland lärare och elever över hela Sverige och har distribuerats i över 200 000 exemplar. Årets upplaga är skapad som ett komplement till den prisbelönta digitala plattformen med samma namn, www.blirvärldenbättre.se. Den interaktiva versionen av boken lanserades i mars 2022 för att ytterligare stimulera lärande om global utveckling och i oktober 2022 kompletterades plattformen med dedikerade övningar i en lärarhandledning för att underlätta användningen av plattformen i klassrummet.

Vi hoppas att den nya boken och plattformen ska inspirera till positiv förändring och möjliggöra för barn och unga att göra sina röster hörda i frågor om hållbar utveckling.

Upplagan finns både i digital form som en nedladdningsbar och interaktiv PDF här nedan, samt i traditionell bokform för fri distribution till skolor över hela Sverige.

📚Beställ boken kostnadsfritt:
Klassuppsättningar via Gratis i Skolan
Lösnummer till skolor via Utbudet

Text: FN:s utvecklingsprogram i samarbete med Maja Åström, Staffan Landin, Mikael Botnen.Layout/
Design: Kristina Lemos
Illustrationer: 14 Islands AB
Ansvarig utgivare: FN:s utvecklingsprogram, UNDP.

🔗Länkar: blirvärldenbättre.se, lärarhandledning, UNDP Sverige

Vi använder cookies för att förbättra vår webbplats och din upplevelse. Du kan läsa mer i vår policy gällande cookies.