Dags att kraftsamla för Globala målen!

Dags att kraftsamla för Globala målen!

Om två dagar startar Global Goals Week. Den vecka på året då världen tillsammans riktar strålkastarna mot Globala målen och samlas för att hitta hållbara lösningar på framtidens utmaningar. Du kan också vara med och sätta dit initiativ på den globala kartan.

2021 är året då vi tillsammans måste bryta den negativa trenden och våga genomföra stora förändringar för att göra vår planet till en hållbar, rättvis och hälsosam plats att leva på. Men visst kan det vara svårt att veta hur vi som individer kan vara med och bidra till verklig förändring? Därför arrangeras Global Goals Week, ett enormt globalt event som samlar hela världen i ett syfte – att uppnå Globala målen.

Under Global Goals Week, den 17-28 september, uppmanas vi alla; individer, skolklasser, organisationer, företag och beslutsfattare, att göra det vi kan för att påskynda och bidra till genomförandet av Globala målen. Det är också ett tillfälle att göra sin röst hörd, dela idéer och hitta gemensamma lösningar.

Alla initiativ kommer att fångas upp och visualiseras på en global karta som kan filtreras efter land, stad och mål för att visa hur kollektiv handling kan leda till stora förändringar runt om i världen. Under förra årets Global Goals Week registrerades över 56 miljoner initiativ, och i år är målet att öka den siffran till 100 miljoner. Tror du vi kommer att klara det?

Kanske gör du redan något som bidrar till Globala målen, eller har en idé som du vill förverkliga tillsammans med andra? Var med och sätt ditt initiativ på kartan! Gå till www.act4sdgs.org och ta reda på hur.

×

Don’t Choose Extinction

Världen lägger hundratals miljarder dollar varje år på subventioner av fossila bränslen som förstör vår planet, samtidigt som hundratals miljoner människor lever i fattigdom. Dessa pengar motverkar klimatomställningen och ökar ojämlikheter.

Prioriteringar måste förändras om vi vill att mänskligheten och jorden ska överleva!

Klimatförändringarna utgör det största existentiella hotet mot mänskligheten någonsin. Därför lanserar UNDP (FN:s utvecklingsprogram) kampanjen ”Don't Choose Extinction” - en kunskapskampanj som vill öka medvetenheten om de skadliga effekterna som kommer med subventioner av fossila bränslen.

Om vi agerar nu så kan vi fortfarande undvika en global klimatkatastrof och se till att ingen människa lämnas utanför!

Bli en del av förändringen. #DontChooseExtinction

Vi använder cookies för att förbättra vår webbplats och din upplevelse. Du kan läsa mer i vår policy gällande cookies.