Nu lanseras Målkompassen! Ett nytt spel om Globala målen

Nu lanseras Målkompassen! Ett nytt spel om Globala målen

Hur går det egentligen för Globala målen? Kommer vi att nå dem till 2030? Detta är vanliga och otroligt viktiga frågor. För att ge ett bättre svar lanserar vi nu Målkompassen – spelet som ger dig en inblick i framstegen och utmaningarna inom Globala målens 17 områden och lär dig mer om läget i världen.

För att uppnå Globala målen till år 2030 behöver vi ställa om vårt sätt att leva och finna nya hållbara lösningar i vårt samhälle. Alla behövs i den här förändringsprocessen – och förändring börjar med kunskap! Målkompassen vänder sig till dig som vill lära dig mer om hur det går för det globala arbetet för hållbar utveckling. Genom spelets gång svarar du på frågor, klarar nya utmaningar, ökar din kunskap och får konkreta tips på hur du kan vara med och bidra till en mer hållbar framtid.

Syftet med Målkompassen är att tillgängliggöra den statistik som FN årligen tar fram för Globala målen. Genom att presentera statistiken på ett interaktivt sätt blir innehållet mer engagerande och lättillgängligt. På så sätt kan fler ta del av informationen och lära sig mer om det globala arbetet för att uppnå Globala målen och Agenda 2030.

Spelet är framtaget av UNDP Sverige, som driver globalamålen.se, med stöd av Sida.

Testa dina kunskaper redan nu! Klicka nedan för att komma till spelet 👇

×
Blir världen bättre

Blir världen bättre?

Nu lanseras en digital kunskapsplattform som gör det enklare att förstå utvecklingen i världen.

Vi använder cookies för att förbättra vår webbplats och din upplevelse. Du kan läsa mer i vår policy gällande cookies.