Nya skolövningar på lätt svenska och förskola kopplade till Globala målen! 

Nya skolövningar på lätt svenska och förskola kopplade till Globala målen! 

Nu finns två nya uppsättningar övningar alla kopplade till de 17 Globala målen för hållbar utveckling. En serie om tio lektioner på lätt svenska riktade mot målgruppen grundskoleelever upp till vuxenutbildningsnivå och en samling övningar anpassade till barn i förskolan. 

Övningar på lätt svenska: 

Syftet med övningarna är att tillgängliggöra fakta och kunskap om hållbar utveckling till fler elever i skolan och väva in globala målen i språkinlärningen. De nya övningarna ger konkreta förslag på lektionsupplägg och hjälper lärare på grundskolenivå upp till vuxenutbildning att arbeta med Globala målen i undervisningen på lätt svenska.  

Övningarna är indelade i tio lektioner och samtliga innehåller arbetsblad med instruktioner. Flera av övningarna är utformade som spel med visuella utskriftsbara kort. Lektionerna berör följande tematik: 

  • Diskriminering och jämställdhet 
  • Cirkulär ekonomi 
  • Avfall och konsumtion 
  • Agenda 2030, nu och efter 2030 

Övningarna är framtagna i samarbete med Ekocentrum med stöd från Allmänna Arvsfonden.

Ni hittar de nya övningarna här, sortera efter ’lätt svenska.’

Förskolans framtidsmål! 

Serien ’Framtidsmål!’ är sju övningar framtagna i samarbete med förskollärare och hållbarhetsombud Gita Aspman från Gävle kommun. Dessa övningar är framtagna för att introducera de yngsta eleverna till begreppet hållbar utveckling och Globala målen på ett åldersanpassat, lekfullt och kreativt sätt.

Övningarna lär barnen om allt från sociala frågor, hur man värnar djur och natur, är en bra kompis och skapar framtidstro.

Ni hittar de nya övningarna här, sortera efter målgruppen ’förskola.’


 

Vi använder cookies för att förbättra vår webbplats och din upplevelse. Du kan läsa mer i vår policy gällande cookies.