Nytt spel om Globala målen engagerar tusentals

Nytt spel om Globala målen engagerar tusentals

Sedan spelet Målkompassen lanserades har över 3 500 personer runt om i landet antagit utmaningen och börjat svara på frågor om hur det går för Globala målen. Målkompassen är ett interaktivt digitalt spel som höjer spelarens kunskapsnivå om Globala målen och samtidigt ger handfasta tips på hur man kan leva mer hållbart.

Hållbar utveckling och kunskap om Globala målen skapar nyfikenhet och engagemang – det kan konstateras efter att UNDP Sverige lanserade Målkompassen i början av mars 2021. På bara tre veckor har:

  • Över 3 500 personer börjat spela Målkompassen, bland dessa hittar vi Sveriges biståndsminister Per Olsson Fridh.
  • 113 personer klarat av spelets svåraste utmaning; att svara rätt på minst 100 frågor och därmed uppnå titeln Generalsekreterare.
  • En person i Jönköping har svarat rätt på över 400 frågor! (Är denna okända stjärna du? Hör gärna av dig till oss).

En av de vanligaste frågorna människor har om Globala målen är hur det går för världens länder att genomföra dem. Syftet med Målkompassen är därför att tillgängliggöra den statistik som FN årligen tar fram för att mäta framgången och utmaningarna inom Globala målens sjutton mål. Genom att presentera statistiken i ett interaktivt spel blir innehållet mer engagerande och lättillgängligt.

– Vi ville göra det roligare och enklare att lära sig mer om hur arbetet med Globala målen går runt om i världen. Vi står inför stora utmaningar i omställningen till ett hållbart samhälle och enorma förändringar behöver ske. Vi är övertygade om att förändring börjar med kunskap! säger Lisa Stenvinkel, projektledare på UNDP Sverige.

Genom spelets gång klarar användaren av nya kunskapsutmaningar, ökar sin förståelse för Globala målen och samlar på sig tips för hur vi alla kan vara med och bidra till en mer hållbar framtid.

Är du redo att göra som tusentals andra redan gjort och testa din målkompass? Klicka här för att spela nu!

 

Vi använder cookies för att förbättra vår webbplats och din upplevelse. Du kan läsa mer i vår policy gällande cookies.