Över 10 000 personer har spelat Målkompassen

Över 10 000 personer har spelat Målkompassen

I mars 2021 lanserade UNDP (FN:s utvecklingsprogram) spelet Målkompassen. Sedan dess har över 10 000 personer testat sina kunskaper om hur det går för Globala målen. Målkompassen är ett interaktivt spel som på ett roligt sätt ökar användarens kunskap om Globala målen och samtidigt ger handfasta tips om hur vi alla kan börja leva mer hållbart.

Genom att presentera statistik om utvecklingen i världen i ett digitalt spel blir innehållet mer engagerande. Detta gör det både roligare och mer lättillgängligt att lära sig mer om hållbar utveckling. Slutmålet är att öka intresset för och insatserna inom Globala målen i samhället – för när vår kunskapnivå ökar så ökar även vår handlingskraft, säger Lisa Stenvinkel, projektledare på UNDP i Sverige.

Målkompassens spelare har sammanlagt svarat på över 145 000 frågor, varav 85 000 har varit rätta svar. Statistiken från spelet visar att också hur vissa mål är mer populära än andra och att det finns ett par riktiga Globala målen-nördar i Göteborg och Jönköping:

  • De tre mål som flest spelare tar sig an är mål 1 (ingen fattigdom), mål 2 (ingen hunger) och mål 5 (jämställdhet).
  • 216 spelare har svara rätt på minst 100 frågor och därmed klarat spelets svåraste utmaning: att bli Generalsekreterare.
  • 2 spelare, en i Göteborg och en i Jönköping, har svarat rätt på över 400 frågor!

Vill du göra som tiotusentals andra och testa din målkompass? Klicka här för att spela nu! 

×

Don’t Choose Extinction

Världen lägger hundratals miljarder dollar varje år på subventioner av fossila bränslen som förstör vår planet, samtidigt som hundratals miljoner människor lever i fattigdom. Dessa pengar motverkar klimatomställningen och ökar ojämlikheter.

Prioriteringar måste förändras om vi vill att mänskligheten och jorden ska överleva!

Klimatförändringarna utgör det största existentiella hotet mot mänskligheten någonsin. Därför lanserar UNDP (FN:s utvecklingsprogram) kampanjen ”Don't Choose Extinction” - en kunskapskampanj som vill öka medvetenheten om de skadliga effekterna som kommer med subventioner av fossila bränslen.

Om vi agerar nu så kan vi fortfarande undvika en global klimatkatastrof och se till att ingen människa lämnas utanför!

Bli en del av förändringen. #DontChooseExtinction

Vi använder cookies för att förbättra vår webbplats och din upplevelse. Du kan läsa mer i vår policy gällande cookies.