Rekordhögt intresse för Globala målen i Sverige

Rekordhögt intresse för Globala målen i Sverige

Intresset för Globala målen i Sverige har aldrig varit så stort som under 2021. Närmare en halv miljon människor har besökt globalamålen.se under året och tiotusentals har valt att göra sin egen att-göra-lista för att bidra till genomförandet av målen.

Efterfrågan på information och kunskap om Globala målen i Sverige verkar högre än någonsin. Under 2021 har globalamålen.se besökts över 940 000 gånger av 468 000 människor. Det är det högsta antalet sedan UNDP Sverige startade hemsidan 2016.

– Det är väldigt glädjande att så många vill lära sig mer om Globala målen och Agenda 2030. Med bara 9 år kvar till att målen ska vara uppnådda är det viktigt att fler engagerar sig och blir en del av lösningen, säger Caroline Åberg, chef för UNDP Sverige.

Mål 1, ingen fattigdom, är det mål som väckt störst intresse bland besökarna, men även mål 3, god hälsa och välbefinnande, och mål 12, hållbar konsumtion, ligger i toppen. Och suget efter mer kunskap om Globala målen är minst sagt stort. Över 23 000 personer har spelat Målkompassen sen lanseringen i april 2021. Målkompassen är ett interaktivt spel som på ett roligt sätt ökar användarens kunskap om Globala målen och samtidigt ger handfasta tips om hur vi alla kan börja leva mer hållbart.

Under 2021 har också tiotusentals människor valt att öka sitt personliga engagemang för Globala målen. 36 000 personer har gjort testet Bli målmedveten och på så sätt fått en personligt skräddarsydd att-göra-lista med handlingar som bidrar till en mer hållbar livsstil.

– Vi behöver engagemang på alla samhällsnivåer för att skapa långsiktig förändring och driva på beslut i en hållbar riktning. Vi är så glada att globalamålen.se bidrar till att öka kunskapen om målen och inspirerar fler att visa ledarskap i omställningen, säger Caroline Åberg.

Även på global nivå har intresset för att lära sig mer om Globala målen nått nya höjder. Under Global Goals Week deltog över 1 280 organisationer och miljontals aktivister från 191 länder. Totalt registrerades över 100 miljoner initiativ som alla tar oss närmare förverkligandet av Globala målen.

Men även om intresset och engagemanget för Globala målen verkar högre än någonsin så måste vi växla upp arbetet ordentligt om målen ska bli verklighet till 2030. Det gäller oss alla; privatpersoner, företag, organisationer och beslutsfattare!

Vill du inspireras och öka ditt personliga engagemang för Globala målen under 2022? Bli målmedveten nu!

Vi använder cookies för att förbättra vår webbplats och din upplevelse. Du kan läsa mer i vår policy gällande cookies.