Vad är COP26, egentligen?

Oavsett om det är i nyheterna eller i ditt sociala medieflöde, så har du säkert hört folk prata om COP26 på sistone. Vad är COP26 och varför pratar alla om det?

Vi befinner oss just nu i ett avgörande tid i kampen mot klimatförändringar. I november i år kommer världens beslutsfattare att träffas vid en FN-konferens som många tror är vår bästa chans att ta kontroll över de förändringar vi upplever som orsakats av våra historiska koldioxidutsläpp. Detta event kallas COP26 och hela världens bör bli uppmärksam på dessa kommande klimatförhandlingar och den roll de spelar för vår framtid.

I nästan tre decennier har FN samlat nästan alla länder på jorden för globala klimatmöten – såkallade COPs.  Under denna tid har klimatförändringar gått från att vara en fråga som endast rör vissa till en global prioritet. I år blir det 26:e årliga toppmötet – vilket ger det namnet COP26. Eftersom Storbritannien är president för konferensen så äger COP26 rum i Glasgow.

Lär dig mer om de kommande förhandlingarna på https://ukcop26.org/

×

Don’t Choose Extinction

Världen lägger hundratals miljarder dollar varje år på subventioner av fossila bränslen som förstör vår planet, samtidigt som hundratals miljoner människor lever i fattigdom. Dessa pengar motverkar klimatomställningen och ökar ojämlikheter.

Prioriteringar måste förändras om vi vill att mänskligheten och jorden ska överleva!

Klimatförändringarna utgör det största existentiella hotet mot mänskligheten någonsin. Därför lanserar UNDP (FN:s utvecklingsprogram) kampanjen ”Don't Choose Extinction” - en kunskapskampanj som vill öka medvetenheten om de skadliga effekterna som kommer med subventioner av fossila bränslen.

Om vi agerar nu så kan vi fortfarande undvika en global klimatkatastrof och se till att ingen människa lämnas utanför!

Bli en del av förändringen. #DontChooseExtinction

Vi använder cookies för att förbättra vår webbplats och din upplevelse. Du kan läsa mer i vår policy gällande cookies.