Blir världen bättre?

Boken Blir världen bättre? har sedan 2005 spridits i mer än 100.000 exemplar till skolor, organisationer, kommuner och privatpersoner. Nu finns en uppdaterad version med information om de Globala målen.

Den är författad av samma huvudförfattare som förra gången, Staffan Landin. Den nya upplagan innehåller ny fakta om den globala utvecklingen, en oväntat stark utveckling i Afrika söder om Sahara samt nya kapitel om hållbar utveckling och hotet från den globala utvecklingen.

Dessutom kan du läsa hur det gick för Millenniemålen som skulle nås fram till år 2015, hur långt kom vi, vilka mål nåddes och vilka områden gick för långsamt. Dessutom kan du läsa om de nya Globala målen för hållbar utveckling, som tog över efter Millenniemålen 1 januari 2015.

Boken har varit mycket populär och är tyvärr slut i lager hos våra distributörer, men går att ladda ner via länken nedan. Det finns också ett antal uppsättningar kvar på kontoret i Stockholm varifrån ni kan hämta upp eller beställa frakt (beställaren står för fraktkostnad). Maila globala.malen@undp.org vid intresse.

Lärare kan också med fördel ta del av det skolmaterial som tagits fram till boken, skapat av Den Globala Skolan i samarbete med UNDP.

 

 

4böcker

  • Show your support for SocialJusticeDay by supporting Goal16 of thehellip
  • The GlobalGoals are being brought to every classroom in thehellip
  • 10 days to go until the amazing GGWorldCup in Nairobi!hellip
  • Happy WorldWildlifeDay! Which wildlife creature is your favorite? Goal15
  • Representation is a critical part of achieving gender equality andhellip
  • Its InternationalDayOfHappiness and theworldslesson are collaborating with TeamSmurfs and mrodofficialhellip