Blir världen bättre?

Boken Blir världen bättre? har sedan 2005 spridits i mer än 100.000 exemplar till skolor, organisationer, kommuner och privatpersoner. Nu finns en uppdaterad version med information om de Globala målen.

Den är författad av samma huvudförfattare som förra gången, Staffan Landin. Den nya upplagan innehåller ny fakta om den globala utvecklingen, en oväntat stark utveckling i Afrika söder om Sahara samt nya kapitel om hållbar utveckling och hotet från den globala utvecklingen.

Dessutom kan du läsa hur det gick för Millenniemålen som skulle nås fram till år 2015, hur långt kom vi, vilka mål nåddes och vilka områden gick för långsamt. Dessutom kan du läsa om de nya Globala målen för hållbar utveckling, som tog över efter Millenniemålen 1 januari 2015.

Boken har varit mycket populär och är tyvärr slut i lager hos våra distributörer, men går att ladda ner via länken nedan. Det finns också ett antal uppsättningar kvar på kontoret i Stockholm varifrån ni kan hämta upp eller beställa frakt (beställaren står för fraktkostnad). Maila globala.malen@undp.org vid intresse.

Lärare kan också med fördel ta del av det skolmaterial som tagits fram till boken, skapat av Den Globala Skolan i samarbete med UNDP.

 

 

4böcker

  • We cant let anything hinder our progress towards a cleanerhellip
  • Happy WorldEnvironmentDay Celebrate by listening to some soothing tunes whilsthellip
  • Its WorldOceansDay! Show your support for Goal14 of the GlobalGoalshellip
  • Anne Frank was born 88 years ago this week 75hellip
  • ANNOUNCEMENT! Save the date! In September 2015 at the Unitedhellip
  • According to UNHCR the UN Refugee Agency This is comparedhellip