Bästa engagemang för Globala målen

 

Finalisterna till UNDPs vårgala har alla gjort något unikt för att bidra till de Globala målen och det är svenska folket som nominerat och utsett vinnarna!

Priset för bästa engagemang går till den individ som på ett inspirerande sätt visat ett brinnande personligt engagemang och handlingskraft i arbetet med att sprida kunskap om Globala målen eller på annat sätt bidragit till målens genomförande.

Röstningen är nu avslutad och vinnarna koras på UNDPs vårgala den 17 april. Här kan du läsa mer om finalisterna:

 • Thommy Gustafsson

  Thommy är eldsjälen som valde att motverka exkludering och utanförskap i Hallstahammar genom att engagera ensamkommande ungdomar i fotbollsklubben Ekeby BK. Genom sitt starka personliga engagemang har Thommy skapat en gemenskap där alla är välkomna, deltagande är gratis och där lösningar på problem nås tillsammans. Genom aktiva val och vardagshandlingar visar Thommy att alla kan göra skillnad.

  Två frågor till Thommy

  På vilket sätt bidrar du till Globala målen?
  Ensamkommande ungdomar har massor med vilja och energi, därför har jag engagerat dem i klubben som fotbollsspelare, domare, planskötare, sjukvårdare och ungdomsledare. Alla får vara med! Om vi inkluderar alla i samhället, både etablerade och nyanlända, kan vi skapa en bättre värld. Om fler bara gjorde något skulle vi uppnå de Globala målen väldigt snabbt.

  Vad skulle det betyda för dig att vinna det här priset?
  Jag hoppas jag kan inspirera andra att göra något, även om det bara är något litet. Det är viktigt att vi välkomnar människor i vårt samhälle.

  Läs mer

  Rösta på Thommy Gustafsson

 • Ahmed Abdirahman

  Ahmed har fått ett stort inflytande i det politiska samtalet genom sitt initiativ Järvaveckan, en alternativ politikervecka som stärker politiskt deltagande, framförallt för personer som känner ett utanförskap. Ahmed har genom sitt engagemang minskat avståendet mellan politiker och medborgare och på ett betydande sätt bidragit till minskad ojämlikhet och ett mer inkluderande och demokratiskt samhälle.

  Två frågor till Ahmed

  På vilket sätt bidrar du till Globala målen?
  Genom att locka partiledarna från samtliga riksdagspartier och samhällsaktörer från många olika branscher, bidrar Järvaveckan till att öka förutsättningarna för alla medborgare att engagera sig i politiken, delta i samhället och sätta sina prioriterade frågor på den politiska agendan. Med mitt engagemang i Järvaveckan vill jag minska ojämlikhet och skapa ett mer inkluderande samhälle.

  Vad skulle det betyda för dig att vinna det här priset?
  Det skulle vara ett bevis på vikten av att inkludera civilsamhället för att främja integration och jämlikhet. Genom samverkan mellan politiker, näringsliv och civilsamhälle kan även en liten ideell förening bidra med en betydande kraft till skapandet av ett samhälle som kännetecknas av integration och jämlikhet.

  Rösta på Ahmed Abdirahman

 • Rebecka Le Moine

  Rebecka är biologen som valde att lyfta vikten av biologisk mångfald genom att arrangera 70 aktiviteter runt om i landet på Internationella dagen för biologisk mångfald 2017. Genom Rebeckas handlingskraft fick frågan även stort medialt genomslag och engagerade människor över hela landet.

  Två frågor till Rebecka

  På vilket sätt bidrar du till Globala målen?
  Genom att fira den internationella dagen för biologisk mångfald 22 maj lyfts det globala målet nr 15. Tack vare att alla eldsjälar bidrog med sin kunskap, sin tid och sitt engagemang arrangerades det i fjol över 70 aktiviteter och skrevs över 100 artiklar i media om biologiska mångfaldens dag. 2018 ser firandet ut att bli ännu större.

  Vad skulle det betyda för dig att vinna det här priset?
  Det skulle vara ett pris till hela Natursverige som slutit upp kring det här initiativet och uppmärksammat den alltför undanskymda frågan om vikten av artrikedom. Det kan förhoppningsvis också fungera som en väckarklocka både till media och politiker att ta den allt mer akuta frågan på allvar.

  Rösta på Rebecka Le Moine

 • Hidden

Röstningen är nu avslutad. Tack till er alla som röstat!

Vi använder cookies för att förbättra vår webbplats och din upplevelse. Du kan läsa mer i vår policy gällande cookies.