Bästa kommunikation för Globala målen

 

Finalisterna till UNDPs vårgala har alla gjort något unikt för att bidra till de Globala målen och det är svenska folket som nominerat och utsett vinnarna!

Priset för bästa kommunikation går till det initiativ som genomfört den mest kreativa och effektiva kommunikationsaktiviteten för att öka medvetenhet och kunskap om de Globala målen.

Röstningen är nu avslutad och vinnarna koras på UNDPs vårgala den 17 april. Här kan du läsa mer om finalisterna:

 • Berätta för alla!

  I filmen ” Berätta för alla - Carolina Klüfts kamp för de Globala målen” uppmanar Svenska FN-förbundets Goodwillambassadör och den olympiske guldmedaljören Carolina Klüft människor att anta en ny utmaning, en 17-kamp för de Globala målen.

  Två frågor till Svenska FN-förbundet

  På vilket sätt bidrar ert initiativ till Globala målen?
  Filmen bidrar till Globala målen genom att vara informativ samtidigt som den inspirerar till handling. Filmens huvudbudskap är mål 17, genomförande och partnerskap. För att vi ska nå Globala målen krävs en laginsats, precis som i sjukamp på elitnivå.

  Vad skulle det betyda för er att vinna det här priset?
  Att vinna priset för bästa kommunikation skulle betyda att filmens viktiga budskap förhoppningsvis når ut ännu bredare och att fler blir engagerade för en bättre värld. Utmärkelsen bästa kommunikation skulle också vara ett erkännande för det arbete som vi på Svenska FN-förbundet gjort tillsammans med Carolina Klüft och ProLounge.

  Se filmen

  Rösta på Berätta för alla!

 • SPILL! Min värld 2030

  Spillotekets utbildningsmaterial och innovationstävling för grundskolan i Jämtland uppmuntrar till att kläcka tidernas klurigaste, skönaste, galnaste idéer för en mer hållbar värld med hjälp av spillmaterial från Jämtlands industrier. SPILL! Min värld 2030 uppmanar elever och pedagoger att bry sig och samarbeta.

  Två frågor till Spilloteket

  På vilket sätt bidrar ert initiativ till Globala målen?
  Alla ska med. Skolan är en fantastisk plats att utgå ifrån och barnen, ungdomarna och pedagogerna är en kraft som vi behöver få på fötter. Spilloteket vill genom SPILL! vara ett gemensamt HUR? där alla bjuds in att vara med och lösa nutidens och framtidens utmaningar, lokalt och globalt.

  Vad skulle det betyda för er att vinna det här priset?
  Det skulle betyda allt för oss! Tänk om Spilloteket, detta lokalproducerade framtidshopp, skulle kunna få spridning långt utanför Jämtlands gränser. Som ett litet, lokalt initiativ skulle priset ge oss större tyngd och legitimitet när vi vill få skolor och kommuner att ansluta sig till tävlingen för en bättre värld. Sätt din framtid på SPILL!

  Se en film om SPILL!

  Rösta på SPILL! Min värld 2030

 • DN Global Utveckling

  DN Global Utveckling skapades med mål 17 i fokus, partnerskap över sektorsgränser. När näringslivet ska samarbeta med det offentliga och civilsamhället behövs också en journalistik som river ner traditionella gränser mellan exempelvis ekonomijournalistik och politisk bevakning. Så föddes idén till DN:s specialsatsning på att bevaka genomförandet av de Globala målen.

  Två frågor till DN Global Utveckling

  På vilket sätt bidrar ert initiativ till Globala målen?
  Genom att bevaka konkreta insatser för att nå de Globala målen – både sådant som fungerar och sådant som inte fungerat – kan andra inspireras och lära sig och därmed lättare gå från ord till handling själva. Dessutom sprids kunskap mellan sektorer om hur andra aktörer arbetar för att uppnå målen.

  Vad skulle det betyda för er att vinna det här priset?
  Det vore ett viktigt erkännande för vårt sätt att bryta ny mark, riva redaktionella gränser och bedriva journalistik över traditionella ämnesgränser. Det kan låta självklart, men är närmast banbrytande i en värld som blir allt mer specialiserad. Dessutom skulle det visa att journalistik om lösningar på globala utmaningar är eftertraktad.

  Läs mer

  Rösta på DN Global Utveckling

 • Hidden

Röstningen är nu avslutad. Tack till er alla som röstat!

Vi använder cookies för att förbättra vår webbplats och din upplevelse. Du kan läsa mer i vår policy gällande cookies.