Blir Världen Bättre? nominerad till Svenska Designpriset 2023

Blir Världen Bättre? nominerad till Svenska Designpriset 2023

Den interaktiva kunskapsplattformen blirvärldenbättre.se är nominerad till Svenska Designpriset 2023 i kategorin NGO/CSO/GOODWILL. Plattformen är framtagen av FN:s utvecklingsprogram (UNDP) för att göra det enklare för elever att förstå utvecklingen i världen och göra sina röster hörda i frågor om hållbar utveckling.

“Vi tror att kunskap är nyckeln till ökat engagemang för vår gemensamma framtid. Idén bakom blirvärldenbättre.se är att presentera data och statistik på ett interaktivt, intresseväckande och visuellt tilltalande sätt och på så vis öka ungas kunskap om hållbar utveckling och bidra till en faktabaserad världsbild. Därför är vi extra glada över att bli nominerade till Svenska Designpriset!”, säger Caroline Åberg, chef för UNDP:s kontor i Sverige.

Kunskapsplattformen är en vidareutveckling av UNDP:s populära bok med samma namn, som distribuerats i över tvåhundra tusen exemplar till lärare och elever över hela Sverige.

Tävlingen avgörs till hälften av röstning öppen för allmänheten och till hälften av en jury. Röstningen är öppen mellan 18 – 24 september och vinnarna tillkännages den 19 oktober vid den årliga prisceremonin på Moderna Museet i Stockholm.

👉Gå gärna in och rösta: https://designpriset.se/rostning

Hur röstar jag?

  1. Scrolla ner till kategorin NGO/CSO/GOODWILL.
  2. Rösta på ‘Blir Världen Bättre?’
  3. Skriv in din e-post.
  4. Glöm inte att trycka på länken som kommer i mejlet.

Tillsammans ökar vi medvetenheten om utvecklingen i världen!

Blirvärldenbättre.se har tagits fram av UNDP Sverige med stöd av Sida.

Vi använder cookies för att förbättra vår webbplats och din upplevelse. Du kan läsa mer i vår policy gällande cookies.