Globala målen fyller 5 år!

Sedan Globala målen lanserades i september 2015 samlas vid samma tidpunkt varje år världens ledare vid FN i New York för att diskutera framstegen och utmaningarna kring att nå målen. Detta kallas för Global Goals Week. I år inträffar eventet mellan 18-26 september och fokuserar på hur vi gemensamt kan mildra Corona-virusets effekter på hållbar utveckling och hjälpa samhällen att återhämta sig efter pandemin.

Pandemin har haft förödande effekter på framstegen för Globala målen och har särskilt påverkat världens allra fattigaste och mest utsatta människor. FN:s generalsekreterare António Guterres har krävt ökad mobilisering, bättre ledarskap och gemensamma åtgärder för att bekämpa viruset och undvika att fler katastrofer följer i dess fotspår.

Global Goals Week är öppet för alla att delta i och samlar både världens ledare och vanliga medborgare som är intresserade av att delta i diskussionerna och bidra till att påskynda framstegen mot en mer hållbar värld. Detta event är historiskt av två anledningar, dels för att Globala målen fyller 5 år och dels eftersom det är första gången som det delvis arrangeras digitalt.

För en fullständig schema och mer information om hur du deltar i Global Goals Week, besök globalgoalsweek.org

 

 

×
Blir världen bättre

Blir världen bättre?

Nu lanseras en digital kunskapsplattform som gör det enklare att förstå utvecklingen i världen.

Vi använder cookies för att förbättra vår webbplats och din upplevelse. Du kan läsa mer i vår policy gällande cookies.