Ny plattform förenar unga i gemensam handling för Globala målen

Ny plattform förenar unga i gemensam handling för Globala målen

Idag lanseras nytt globalt initiativ, HEART 17, i samarbete med FN:s utvecklingsprogram (UNDP) för att samla unga som vill gå från ord till handling för Globala målen och hållbar utveckling.

Syftet med den digitala plattformen HEART 17 är att bygga broar mellan unga, artister, kreatörer, företagsledare och andra ’Change Makers’ för att mobilisera handlingskraft inom områden som att bekämpa fattigdom, ojämlikhet och klimatförändringar. För en av HEART 17s ’Change Makers’, Majd Assi, är plattformen ett utmärkt sätt för unga att nå andra aktivister och samarbeta kring frågor som många brinner för.

”HEART 17 gör det möjligt för alla att bli en del av en global rörelse för hopp och handling. Den stärker våra röster – ungas röster – att inspirera andra över hela världen. Gemenskapen motiverar mig än mer att skapa positiva förändringar i både mitt personliga och professionella liv. Det är så tillfredsställande att veta att det bidrar till att uppnå Globala målen och skapa en bättre framtid för mänskligheten.” – Majd Assi, ung aktivist.

“Med färre än tio år kvar för att uppnå Globala målen innan deadline 2030 behöver vi konkret handling, särskilt nu under coronapandemin som hotar de utvecklingsframsteg vi alla kämpat för, säger Ulrika Modéer, assisterande generalsekreterare och UNDP:s chef för externa relationer och påverkansarbete. “Att ha en plattform som för samman unga röster och andra ledande aktörer från hela världen och från olika sektorer är avgörande under detta ’Decade of Action’ för att bekämpa klimatförändringar och eliminera fattigdom och ojämlikhet.”

HEART 17 lanseras idag den 21a April, på FN-dagen ’World Creativity and Innovation Day’, genom ett event på Kungliga Operan i Stockholm där kreativitet och innovation hyllas och där strålkastaren riktas mot unga röster och artister.

Följ eventet live kl 15:00 på heart17.com!

Young changemakers

×
Blir världen bättre

Blir världen bättre?

Nu lanseras en digital kunskapsplattform som gör det enklare att förstå utvecklingen i världen.

Vi använder cookies för att förbättra vår webbplats och din upplevelse. Du kan läsa mer i vår policy gällande cookies.