Toppmöte för Globala målen igång i New York

Toppmöte för Globala målen igång i New York

Denna vecka samlas världens ledare i New York för öppnande av FN:s generalförsamling. I samband med detta bjuder FN:s generalsekreterare Antonio Guterres in beslutsfattare från regeringar, näringslivet och andra aktörer till ett toppmöte på temat Globala målen.

Syftet är att låta världens ledare visa sitt fortsatta engagemang för de 17 Globala målen samt identifiera specifika åtgärder och lösningar. Toppmötet är det första av sitt slag sedan Målen infördes 2015 och är en kritisk möjlighet att påskynda både framsteg och engagemang om vi ska ha möjlighet att uppnå dem till år 2030.

Hur ser då möjligheterna ut idag för att nå Globala Målen till år 2030? Konflikt, klimatförändringar, brist på tillgång till viktiga hälsovårdstjänster, växande ojämlikheter och betydande finansieringsgap har under de senaste åren begränsat effekterna av globala insatser. De fattigaste och mest utsatta människorna fortsätter vara de som drabbas hårdast.

Det är fortfarande möjligt att Globala målen uppnås, men detta kräver mycket mer brådskande och ambitiösa lösningar. Toppmötet i New York är ett viktigt steg i rätt riktning för att göra detta möjligt.

Följ toppmötet live här! https://sustainabledevelopment.un.org/sdgsummit

SDG-Summit 2019 – We must act now – for people and our planet

×
Blir världen bättre

Blir världen bättre?

Nu lanseras en digital kunskapsplattform som gör det enklare att förstå utvecklingen i världen.

Vi använder cookies för att förbättra vår webbplats och din upplevelse. Du kan läsa mer i vår policy gällande cookies.