UNDP lanserar Blir världen bättre

Nu lanserar UNDP Sverige en digital kunskapsplattform som genom lättillgängliga och intresseväckande fakta gör det enklare att förstå utvecklingen i världen.

Blir världen bättre? Det är en fråga med många svar. Många av oss lever längre, friskare och rikare liv. Men vårt sätt att leva utsätter planeten för stor press och krig och konflikter skakar vår värld.

– Under en längre tid har den globala utvecklingen gått i rätt riktning. Den extrema fattigdomen har minskat, demokratier har växt fram, jämställdheten ökar och många människor har fått det bättre. Men på senare tid, inte minst efter pandemin, riskerar utvecklingen att delvis stanna av på grund av klimatförändringar, krig och konflikter. Kunskap kring de utmaningar vi står inför utgör första steget för att vi ska kunna agera. Därför är UNDP:s verktyg ”Blir världen bättre?” så viktigt, säger biståndsminister Matilda Ernkrans.

“Blir världen bättre?” är en vidareutveckling av UNDP:s populära bok med samma namn, som distribuerats i över tvåhundra tusen exemplar i Sverige. Syftet är att öka kunskapen om den värld vi lever i och möjliggöra för användaren att göra sin röst hörd i frågor om hållbar utveckling.

– Ökad kunskap om världen är nyckeln till engagemang för vår gemensamma framtid. Genom visuell presentation av fakta och statistik gör plattformen det enklare att förstå de utmaningar och möjligheter som vi står inför, säger Henrik Fredborg Larsen, chef för UNDP:s nordiska kontor.

“Blir världen bättre?” har tagits fram av UNDP Sverige med stöd av Sida.

Är du redo att söka svar på frågan: Blir världen bättre? Börja nu!

×
Blir världen bättre

Blir världen bättre?

Nu lanseras en digital kunskapsplattform som gör det enklare att förstå utvecklingen i världen.

Vi använder cookies för att förbättra vår webbplats och din upplevelse. Du kan läsa mer i vår policy gällande cookies.