5 talanger inom Sveriges arbete med global utveckling

5 talanger inom Sveriges arbete med global utveckling

I början av mars spred vi ordet om hur utvecklingsmagasinet Omvärlden i år lanserar en ny spännande lista: Årets OmVärlden-talang. I denna lista lyfts unga personer som gjort mycket för, eller försökt påverka, Sveriges arbete med global utveckling. Nu är listan färdigställd och idag presenterades de 5 talangerna.

De likvärdiga vinnarna som i år får äran att kalla sig OmVärlden-talanger är aktivisterna Mohamad Al Jounde och Isabelle Axelsson, biståndsarbetarna Hanna Nelson, Ingrid Eelde Koivisto och Lisa Stenvinkel. Lisa uppmärksammades för hennes arbete med Målkompassen, som lanserades här på hemsidan i början av mars 2021.

Läs mer i Omvärlden hur dessa talanger under året som gått bidragit till en mer hållbar global utveckling.

 

 

×

Don’t Choose Extinction

Världen lägger hundratals miljarder dollar varje år på subventioner av fossila bränslen som förstör vår planet, samtidigt som hundratals miljoner människor lever i fattigdom. Dessa pengar motverkar klimatomställningen och ökar ojämlikheter.

Prioriteringar måste förändras om vi vill att mänskligheten och jorden ska överleva!

Klimatförändringarna utgör det största existentiella hotet mot mänskligheten någonsin. Därför lanserar UNDP (FN:s utvecklingsprogram) kampanjen ”Don't Choose Extinction” - en kunskapskampanj som vill öka medvetenheten om de skadliga effekterna som kommer med subventioner av fossila bränslen.

Om vi agerar nu så kan vi fortfarande undvika en global klimatkatastrof och se till att ingen människa lämnas utanför!

Bli en del av förändringen. #DontChooseExtinction

Vi använder cookies för att förbättra vår webbplats och din upplevelse. Du kan läsa mer i vår policy gällande cookies.